Juniorům se v dramatickém závěru srovnat duel se Spartou nepovedlo

Z l í n - V napínavém duelu se Spartou Praha se body zlínským juniorům získat nepovedlo. Domácí sice vedli 2:1, ale hosté předvedli parádní obrat a ve druhé části nastříleli pět branek. Ve třetí třetině naopak mocně dotahovali domácí, kteří v závěru dobývali branku, ale nakonec se jim finiš zápasu dotáhnout k úspěchu nepovedlo. Po vítězství 7:5 si tři body odváží Sparta.
14.kolo, so 17.10.2015, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Sparta
5:7
(1:1, 1:5, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Strmiska (Horváth, Stiksa), 22. Vyoral (Lainka, Hořanský), 50. Váňa (Horváth, Strmiska), 54. Vyoral (Hořanský, Váňa), 57. Gago (Gazda) – 3. Kulda (Kadeřávek), 30. Hozák (TS), 33. Schwamberger (Procházka O., Kadeřávek), 36. Jandus (Kulda), 37. Pulkrab (Hozák), 38. Zeleňák (Procházka O., Schwamberger), 60. Hozák (Györi). Rozhodčí: Škach – Novák J., Novák Z. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 93. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:6, 5:6, 5:7.

Haloda (od 41. Barvík) – Kosorin, Váňa, Stuchlík, Procházka P., Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Chour – Jandus, Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Jandus, Lojka, Havel, Klindera, Györi, Kulda, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Procházka O.

Domácí nezačali nejlépe a již ve 3. minutě šli hosté do vedení. Kadeřávek viděl lépe postaveného Vojtěcha Kuldu, který kotouč pověsil pod víko. Sparta byla v první části lepším týmem, ale Haloda držel domácí tým. Zlín navíc z ojedinělé akce dokázal srovnat. Horváth vysunul Petra Strmisku, který po kličce překonal Choura. Vrátit vedení na stranu Sparty mohl v závěru třetiny ještě Kulda, ale nemířil přesně.

V úvodu druhé třetiny dostali domácí možnost přesilové hry, kterou dokázali využít. Do vedení poslal Zlín důrazný Jan Vyoral, který protlačil kotouč za Choura. Po chybě Strmisky, který fauloval dostal Jiří Hozák nabídku trestného střílení. Hozák nic nevymýšlel a střelou k tyči srovnal stav, což Spartu posadilo na koně. Pulkrab ještě Halodu nepřekonal, ale Daniel Schwamberger se prokličkoval až k brance vrátil vedení na stranu svého týmu.

Druhá část jednoznačně patřila Spartě. Tomáš Jandus zakončil rychlý protiútok střelou nad rameno. Marek Pulkrab využil přihrávky Hozáka, který se vracel ze střídačky a vydařenou třetinu poté zakončil Vojtěch Zeleňák. Hosté ve druhé části vstřelili celkem pět branek!

Haloda své místo po druhé části přenechal Barvíkovi, což byl pozitivní impuls pro zlínský tým. Miko sice ještě Choura ve velké šanci překonat nedokázal, ale po skončení přesilové hry se z gólu radoval Vladimír Váňa. Snížit na rozdíl dvou branek se povedlo Janu Vyoralovi, který byl znovu úspěšný před brankou Sparty..

V závěru se schylovalo k velkému drama. Michal Gago se dostal do úniku a Zlín již prohrával pouze o jeden gól. V závěru to navíc domácí zkusili v šesti a před Chourem byl pořádný zmatek. Sedm vteřin před koncem rozhodl o vítězství Sparty Jiří Hozák, který se trefil do prázdné branky.